Waarom MBA op Slippers? | John & Jeanet
arrow_drop_up arrow_drop_down

Van vakman gingen we naar leider van ons bedrijf

Zodat we locatie onafhankelijk konden ondernemen

Waarom MBA op Slippers_1


Al 13 jaar weinig succes

John had net de telefoon weer neergelegd. Hij had anderhalf uur gebeld met een ondernemer, een (nog)niet-klant van ons. Zijn verhaal was schrijnend. Het ergste was, dat zijn verhaal zo gaat zoals dat van heel veel ondernemers. 


Veel geïnvesteerd

Deze man van het gesprek, laten we hem Karel noemen, vertelde John dat hij al 13 jaar aan het ondernemen was. Al die jaren geleden startte hij vol goede moed, vol overgave. Hij investeerde in zichzelf, stak al zijn tijd in het bedrijf. Een bloemenzaak welke hij was gestart deels vanuit passie, deels omdat zijn familie altijd al in de bloemen zat.


Vele adviezen

In die 13 jaren van ondernemen kreeg Karel vele adviezen. Hoe marketing te voeren, hoe klanten te werven, hoe zijn omzet te vergroten. Sommige adviezen nam hij aan, anderen liet hij voor wat ze waren. Zijn bedrijfsgroei ging matig.


Dusdanig matig dat hij op het punt had gestaan zijn hele bedrijf te verkopen. Hij had veel momenten gekend waarop hij loondienst overwoog. Hij ervoer chronische geldstress. Terwijl hij wel zag wat de mogelijkheden waren. Hij kon er alleen niet bij komen.


Het doel was meerdere inkomsten stromen

Na een aantal jaren besloot Karel dat hij door wilde groeien. Hij wilde meerdere inkomstenstromen hebben. Hij wilde online zichtbaar worden. Hij wilde vooral ook meer vrijheid zodat hij niet altijd in de winkel hoefde te zijn.


Karel besloot her en der losse online en offline trainingen te volgen. Hij stapte in een programma dat hem leerde online funnels maken, maar erg veel kwam er niet uit. Wat hem frustreerde want het was hem verteld dat een online funnel zou gaan zorgen voor automatische sales.
Hij volgde vele webinars, las dagelijks artikelen maar kreeg het niet geimplementeerd. 


Het leek zo makkelijk

Hij zag iedereen online roepen dat geld verdienen zo makkelijk was tegenwoordig, dat je 'gewoon' een online training of product moest maken. Maar hij zag simpelweg niet hoe dat voor zijn bloemenzaak zou kunnen werken.


Na zijn duizenden euro's investeren zag hij nog steeds maar weinig resultaat. Hij had geen idee hoe hij met zijn offline bedrijf meer vrijheid zou kunnen krijgen in zowel tijd als geld. Maar ook van locatie, want hij wilde helemaal niet iedere dag in zijn zaak staan. Hij wilde meer gaan leiden en minder 'in' het bedrijf zitten.

Waarom MBA op Slippers_2

Alleen het belangrijkste ontbrak

John stelde hem vele vragen waardoor Karel ontdekte dat het resultaat weg bleef, hij nog steeds aan het zwoegen was en weinig resultaat zag, omdat hij nooit eerder stilstond bij wat voor zijn bedrijf zou werken.

Omdat hij nooit eerder echt had nagedacht over alle basis-elementen van het laten groeien van zijn bedrijf


Vanaf dat moment ging het lopen

Karel ontdekte dat hij op enkele heel eenvoudige manieren, passend binnen zijn bedrijf, zijn zichtbaarheid kon vergroten, meer klanten kon werven, een team kon bouwen, zijn omzet en winst kon laten stijgen terwijl hij zelf minder in de winkel stond dan ooit.


Niet met alleen maar funnels

Omdat Karel bereid was werkelijk te gaan ondernemen. Te stoppen met dingen doen die voor zijn bedrijf totaal kansloos waren. Stoptte met achter iedereen aanlopen die vertelde dat een enkele funnel en online programma maken genoeg zijn voor groot succes in business.


Zodat hij met veel focus en veel rust eerst de basis van zijn bedrijf zo sterk neerzette dat hij van daaruit zijn bloemenzaak kon laten doorgroeien. En zelf kon ervaren na 13 jaar, wat het runnen van een goedlopend, winstgevend bedrijf betekende voor hem in vormen van geld, vrijheid, ontspanning en geluksgevoel.

Voor ondernemers zoals Karel doen wij wat we doen

Wij zijn John en Jeanet van Lifestyle of Business. En wij irriteerden ons mateloos aan iedereen die maar roept 

 1. "maak een online programma en je loopt binnen", 
 2. "Richt je een jaar lang op het maken van funnels en het houden van challenges en klanten stromen binnen", 
 3. "Je hoeft geen sales te doen, je moet gewoon leren een goede website te maken", 
 4. "Vraag gewoon High End prijzen en dan hoef je bijna niet meer te werken".


Niet omdat het niet werkt, 

want in de basis zijn alle zaken van online ondernemen heel zinvol en relevant voor vrijwel iedere business.

➡️Maar niet zonder dat jij je shit als ondernemer op orde hebt.
➡️Niet als jij jouw keuzes en acties niet afstemt op jouw eigen bedrijf.
➡️Niet als jij een volledig offline bedrijf hebt waar de 'snelle online geld verdien opties' niet voor gaan werken.


Hoe zie je het voor je?

❓Een online programma maken als scheidings-mediator zodat je klanten zonder enige persoonlijke aandacht een moeilijk scheidingsproces doorlopen?

❓Een online training geven als bakker op de hoek om je klanten chocolade te leren maken terwijl je het eigenlijk gewoon wilt verkopen?

❓Een webinar geven als badmeester zodat je ouders vertelt zelf hun kind te leren zwemmen?

❓Een online product maken van je manege zodat mensen zelf kunnen leren paardrijden zonder enige hulp?

❓En wat nu als je met je 'high end prijzen' zelf alsnog uitgeschakeld bent door bijvoorbeeldernstige ziekte? 

Dan kom je er achter dat je in de basis nog steeds een zzp'er bent die onmisbaar is in het bedrijf. 


Voor veel ondernemers ligt resultaat voor het oprapen...

Het zit hem vaak in de minder 'sexy' dingen zoals je bedrijfsbasis, je business model canvas, je cijfer-overzicht en je manier van
team bouwen en aansturen. En niet te vergeten, in je eigen manier van denken al ondernemer.


Niet in de fancy manieren die opgehyped worden op bepaalde momenten.
Ondernemen is in de basis niet moeilijk. Tenzij je die basis over slaat. En precies daar ligt volgens ons het probleem. Dat de meeste ondernemers de gehele basis nooit hebben leren beheersen.


Precies daarom doen we wat we doen en hebben we onder andere de MBAopSlippers opgericht
Zodat je daadwerkelijk leert ondernemen. Je bedrijf schaalbaar maakt door je bedrijf te gaan leiden en stopt met volledig onmisbaar zijn in je bedrijf.

Voor de vakman die leider wil zijn van het bedrijf

Wij zijn er om de ondernemers die nu nog vakman zijn, echt 'in' hun bedrijf aanwezig zijn, hun basis op orde te krijgen. Met hen te kijken naar de verdienmodellen die voor hen werken. Hun manier van denken, de ondernersmindset, zeer krachtig te maken.


Aangevuld met alle online en offline mogelijkheden die er zijn, welke relevant zijn voor hen. Maar nooit in plaats van het 'hardcore ondernemen' vanuit de basis.


Zodat zij de leider kunnen worden van hun bedrijf en vanuit daar vrijheid kunnen ervaren en -eventueel- locatie onafhankelijk kunnen gaan ondernemen

Waarom MBA op Slippers_4

Over John en Jeanet, de locatie onafhankelijke ondernemers

met een hoge levensstandaard

Waarom MBA op Slippers_5

Locatie onafhankelijk ondernemen 

met een hoge (levens)standaard

Jeanet is ondernemer sinds ze op haar 18e haar eerste bedrijf startte. Een natural horsemanship trainingsstal. In 2012 is dit abrupt beeindigd wegens het breken van haar rug. Het bedrijf is omgevormd tot paardenhouderij en bestaat nog steeds. En dat zelfs zonder online aanwezigheid, funnels, webinars of programma's te geven ;)


In 2012, terwijl ze lag te revalideren op bed, schreef Jeanet een receptenboek, startte ze haar eerste coachingspraktijk en bouwde dit uit tot een goedlopend bedrijf. Een bedrijf dat een dietistenpraktijk, een atleten team en een sportschool onder zich had. Waarin Jeanet samen met haar team de klanten begeleidde.


John had tot 2015 een vaste baan. Hij stoptte daar eind 2015 mee om Jeanet verder te ondersteunen in het bedrijf.


Het doel was om samen locatie onafhankelijk te kunnen ondernemen. Werken waar in de wereld ze maar willen, terwijl ze het bedrijf verder konden runnen.


Fast forward: De offline bedrijven werden deels verkocht, deels online gevormd. En werd uitgebreid met een ondertussen volwaardig team van medewerkers die Lifestyle of Business, het moederbedrijf, runnen.


En alles dat ze doen, doen ze met een hoge standaard. Niet economyclass maar businessclass. Geen hostels maar villa's. Niet genoege nemen met een voldoende maar gaan voor minimaal een 8.5 op ieder vlak van het leven. 


Omdat dat is waar ze van houden. Het 'Old School' ondernemen gecombineerd met alle mogelijkheden die er dankzij het internet bij gekomen zijn. Zodat ze de wereld kunnen zien, totale ontspanning kunnen ervaren en ondertussen anderen kunnen helpen dit ook te bereiken.

Een kleine impressie hoe ons Locatie Onafhankelijke leven eruit ziet

Het team achter MBAopSlippers

Ervaringen, opleidingen en mentoren van John & Jeanet


 • 1-op -1 Business&Leiderschap coaching (Jeanet), december 2019 tot op heden
 • 1-op-1 Business Coaching (John & Jeanet), Tibor Olgers (augustus 2017 tot op heden)
 • Latverhogers (online) Eelco de Boer (april 2017 tot april 2018)
 • Straight Line Business Coaching, (John & Jeanet) resultaat programma (mei t/m aug 2016)
 • Wekelijkse Straight Line Groeps-Coaching als vervolg
 • Wekelijkse 1-1 coaching van Business- & Life coach Otto Duijs (mei 2016 tot februari 2018)
 • Eelco de Boer Gamachangers + MasterMind (2015+2016)
 • Six Figure Mentor Elite+ (2016+2017)
 • Verschillende online trainingen van (online)Marketing-experts
 • Verschillende online trainingen van Sales-experts
 • IIN Welness-coaching
 • Voeding & Diëtetiek

Bedrijven waar ze onder andere mee werk(t)en:

Psycholoog | Offline en online coaches in diverse gebieden | Visvoeder bedrijf | App ontwikkelaars | Sprekers | Personal trainers (offline en online) | Copywriter | Fotografen | Sportscholen | Schoonheidsspecialiste | Bed en Breakfast | Vloeren- en tegelbedrijf | Team/bedrijfstrainers | Kledingwebshop | Dirigent/Koor | Manege | Bakkerij | SEO-specialisten | Scheiding-consultant | Vastgoed bedrijf | Vormgevers | Bouwbedrijf | Restaurant | Kapperszaak | Brasserie | e.a.


Bedrijven en bedrijfstakken die ze hebben opgezet:

 • High-end Business Coaching & Consultancy www.lsob.nl (voorheen kickassleven.nl)
 • Ledensite voor Serieuze Ondernemers, Lifestyle Of Business University (voorheen Kickassleven.nl Universiteit)
 • Passieve producten: www.bikinifitness.nl + community.bikinifitness.nl (non-actief sinds mei 2018)
 • Atleten team bikinifitness: www.shewolves.nl (non-actief sinds begin 2017)
 • Sportschool en PT-studio (verkocht sinds ons permanente vertrek)
 • Diëtistenpraktijk & lifecoaching praktijk, WolfCoaching (beëindigd in offline vorm wegens ons vertrek)
 • Voedingssupplementen webshop, WolfSuperfoods (beëindigd in 2014)
 • Natural Horsemanship Trainingsstal, EigenPaardGoudWaard (beëindigd na 5 jaar wegens breken rug 2012)